Çevrimiçi Seminer: Where Have the Profits Gone? Market Efficiency and the Disappearing Equity Anomalies in Country and Industry Returns – Dr. Mehmet Umutlu – Yaşar Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği Bölümü

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda bulunan formu doldurabilirsiniz:

Dr. Mehmet Umutlu

Dr. Mehmet Umutlu, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde Finans  Doçenti olarak görev almaktadır. Yaşar Üniversitesi’ne katılmadan önce, hem yurt içinde hem de yurt dışında çeşitli pozisyonlarda bulunmuştur. İngiltere’de Lancaster Üniversitesi’nde önce Postdoktor Araştırmacı sonrasında da Yrd. Doçent olarak  çalışmış, Hollanda’da Tilburg Üniversitesi’nde yine Postdoktor araştırmacı olarak bulunmuş ve Ankara’da Çankaya Üniversitesi’nde Yrd. Doçent olarak görev almıştır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde ve  doktora eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

İlgi alanları Varlık Fiyatlama Modelleri, Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi  ve Finansal Ekonomi üzerine yoğunlaşmaktadır. Çalışmaları, Journal of Banking and Finance, Journal of Empirical Finance, Financial Analysts Journal, International Review of Financial Analysis, North American Journal of Economics and Finance, Pacific-Basin Finance Journal, Journal of Derivatives, Investment Analysts Journal, World Economy,  Applied Economics, Czech Journal of Economics and Finance, Quality and Quantity gibi SSCI atıf endekslerinde taranan bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Bir TÜBİTAK projesinde Proje Yürütücüsü, başka bir diğerinde ise Araştırmacı olarak görev almıştır. Birçok uluslararası bilimsel dergi için makale hakemliği, bir uluslararası ve beş ulusal proje için proje hakemliği yapmıştır. Ulusal ve Uluslararası konferans ve seminerlerde birçok kez çalışmalarını sunmuş, hakemlik ve oturum başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Yaşar Üniversitesi tarafından verilen Başarılı Araştırmacı Ödülü’nü almıştır.