Endüstri Mühendisliği Seminerleri: Dr. Deniz Tunçalp, “Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi: Problemler ve Fırsatlar”, 17 Nisan 2015 – Yaşar Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği Bölümü

Seminer 17 Nisan Cuma gunu saat 11:00 da Y317 no lu sınıfta gerceklestirilecektir.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi: Problemler ve Fırsatlar”

Dr. Deniz Tunçalp

Pazarlama Grup Başkanı – İTÜ ARI Teknokent A.Ş.

Yrd. Doç. Dr. – İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü

Özet:

Dünya’da ve Türkiye’de Girişimciik kavramı 2000’li yılların başlangıcından bu yana artarak önem kazanıyor. Tarihsel olarak sermaye birikimi sorunları olan ve 1980’lerden bu yana pazar mekanizmasını işletmeye çalışan orta boy bir ekonomi niteliği gösteren Türkiye, Girişimciliğin öne çıkması ile, bilgi çağı ve sonrasına ilerleyen dünyada, alışılmıştan farklı bir takım fırsatlar ve problemlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu sunumda, Türkiye Girşimcilik Ekosistemi üzerinde kısa bir ufuk turu yapılacak, Babson Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi’nden Daniel Isenberg tarafından geliştirilmiş Girişimcilik Ekosistemi Modeli kullanılarak politika, finans, kültür, destekler, insan kaynağı ve pazarlar başlığındaki önelikli problemler ve fırsatlar tartışılacaktır. Seminer, ekosistemdeki farklı rollerdeki oyunculara yönelik bir takım ana önerilerle sonlanacaktır.

Bio: Dr. Deniz Tunçalp

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İşletme Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev yapan Dr. Tunçalp ayrıca bir süredir İTÜ’nün teknoloji geliştirme bölgesini yöneten iştiraki İTÜ ARI Teknokent A.Ş.’nin Pazarlama Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir. Bunların yanı sıra, İTÜ öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin desteklenmesine yönelik olarak önkuluçka hizmetleri de veren İTÜ Ginova Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurucu üyelerinden olan Dr. Tunçalp, ekibiyle birlikte İTÜ ARI Teknokent’in ulusal düzeydeki İTÜ Çekirdek ve uluslararası düzeydeki İTÜ Gate önkuluçka, hızlandırma ve kuluçka programlarını da koordine etmektedir. İTÜ’ye katılmadan önce onbeş yıl süreyle bilişim ve iletişim teknolojileri sektöründe çalışan Dr. Tunçalp, son olarak Turkcell’de Bilgi GÜvenliği, İş Geliştirme ve Toptan Pazarlama alanlarında, kıdemli uzman, müdür ve kıdemli müdür pozisyonlarında bulunmuştur. Turkcell’e katılmada önce, yine aynı sektörde mühendislik ve müşavirlik hizmetleri vermek üzere girişimci olarak aynı şirketi iki defa kurmuş olan Dr. Tunçalp, ekonomik kriz nedeniyle ilk seferinde iflas eden şirketini, ikinci denemesinde büyüterek satmış ve başarılı bir çıkış deneyimi yaşamıştır. Dr. Tunçalp, Sabancı Üniversitesi’nden Yönetim doktora, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Hukuk yüksek lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Bilgi Sistemleri yüksek lisans ve yine ODTÜ’den Endüstri Mühendisliği lisans ve yüksek lisans derecelerine sahiptir. Dr. Tunçalp, 1975 yılında İzmir Karşıyaka’da doğmuştur.

seminer1704