Bölümümüze TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Proje Desteği – Yaşar Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği Bölümü

Bölümümüze TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Proje Desteği

Bölümümüzün öğretim üyelerinden Doç. Dr. Deniz Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Evrim Ursavaş’ın “Belirsiz Ortamlarda Eşzamanlı Rıhtım Atama ve Vinç Çizelgeleme Problemlerine Çok Amaçlı İleri Eniyileme Yaklaşımları” çalışması,  TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın 2012 Eylül başvuru döneminde, üniversitemiz bünyesinde  desteklenmeye hak kazanan tek proje olmuştur.

TCDD İzmir Liman İşletmeleri ile ortaklaşa yürütülecek bu projede, aynı anda birden fazla amaç altında, gerçek hayattaki belirsizlikleri gözeterek liman kıyı operasyonlarını bütüncül bir şekilde ele alan modeller ve bu modeller için çözüm yöntemleri geliştirilecektir.