Çevrimiçi Seminer: CERN ve Temel Bilim Araştırmalarının Tetiklediği Endüstriyel Uygulamalar , Prof. (PhD) Serkant Ali Çetin – Yaşar Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği Bölümü

Prof. (PhD) Serkant Ali Çetin

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun olduktan sonra Deneysel Yüksek Enerji Fiziği alanında Prof. Dr. Engin Arık danışmanlığında 1998’de yüksek lisans 2002’de ise doktora çalışmalarını tamamladı. 2004’te doçent olarak çalışmaya başladığı Doğuş Üniversitesinde 2006-2009 arasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı ve Eylül 2009’da profesör oldu. 2009-2011 arasında Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı ve 2011’de Fizik Bölümünü kurdu. Eylül 2015’ten itibaren çalışmalarına devam ettiği İstanbul Bilgi Üniversitesinde Mart 2016’da Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezini kurdu ve halen Merkez Müdürlüğünü sürdürmektedir. 2017-2018 arasında Rektör Yardımcılığı ve 2018-2019 arasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı yaptı. Ulusal Deneysel Parçacık Fiziği camiasının bir araya gelmesi ve temsili konusundaki girişimiyle Deneysel Parçacık Fiziği Genel Kurulu ve Üst Kurulunun oluşması sağlandı. 2016’da Üst Kurul başkanı seçildi. Camia tarafından belirlenen süreçlerle Türkiye’nin RECFA* temsilcisi olarak seçildi ve 2017’de RECFA’nın Türkiye’ye ülke ziyareti yapmasını sağladı. CERN’deki ATLAS ve CAST deneyleri ile Çin-IHEP’teki BES-III deneyinde ulusal koordinatörlük yapmaktadır. Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesinde ise üniversite temsilcisi ve proje yürütücü yardımcısı olarak görev yaptı. TFD Profesör Şevket Erk Genç Bilim İnsanı (2004), TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (2008), TFD Profesör Engin Arık Bilim İnsanı (2015) ve TFD Onur (2017) ödüllerini almıştır.