Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başarısı! Tüm Ödüller Yaşar EM’ye! – Yaşar Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği Bölümü

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube tarafından 17 Haziran 2016 günü gerçeklestirilen, İzmir ve Manisa`da bulunan 9 üniversiteden öğrencilerin bitirme projeleriyle katıldıkları sergi ve yarışma sonucunda, Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimiz projeleriyle Endüstri Mühendisliği kategorisinde diğer üniversiteleri geride bırakarak ilk üç ödülü aldılar.

Aşağıda proje bilgilerini paylaştığımız bu projelerde emeği geçen herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Birincilik Ödülü: Beyaz Et Üretim Sürecinde Kesim Planlama Problemi – Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. A.Ş.

Öğrenciler: Bahriye Cansın Gülce, Berk Buralı, Burcu Genç, Kadir Doruk Aydemir, Muammer Tay

Akademik Danışmanlar: Yard. Doç. Dr. Adalet Öner, Aylin Akçalı

Şirket Danışmanları: Gülşah Demircan, Mesut Ünver

Keskinoğlu firmasının Akhisar’daki işletmesi, günlük 400.000 canlı kesim kapasitesi olan entegre bir tesistir. Üretim planı günlük olarak gelen parça (kanat, bütün göğüs, baget, bütün bacak ve but gibi) ya da bütün tavuk şeklindeki talebi karşılamak üzere yapılmaktadır. Projenin amacı, talebi karşılamak için kesilecek uygun tavuk ırkını, kesime girecek tavukların yaşını ve miktarını belirleyerek maliyeti en aza indirgemektir. Bu amaca ulaşılan proje sonucunda bir karar destek sistemi firmaya teslim edilmiştir.

1-keskinoglu

İkincilik Ödülü: Çok Ölçütlü Hammadde ve Müşteri Sınıflandırmasına Dayalı Sipariş ve Stok Tayınlama Kontrolü – Kansai Altan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Öğrenciler: Güler Pınar Susup, Cem Talas, Berkin Ertuğrul, Özgecan Fidan

Akademik Danışmanlar: Yard. Doç. Dr. Önder Bulut, Mert Paldrak

Şirket Danışmanları: Efdal Gencer, Burcu Dalgıç

Kansai Altan Türkiye’deki lider boya ve polimer üreticilerinden biridir. Bu projenin amacı Kemalpaşa işletmesindeki hammadde envanter kontrol sürecini analiz etmek ve geliştirmektir. Temel sınıflama kriterlerine ek olarak hammaddelerin “işe etkisi” de dikkate alınarak bir sınıflandırma metodu geliştirilmiş ve farklı müşteri sınıflarının ihtiyaç duyduğu farklı servis düzeylerine göre envanter kontrol politikaları önerilmiştir. Geliştirilen karar destek sistemi firmaya teslim edilmiştir.

2-kansaialtan

Üçüncülük Ödülü: Toplu Ulaşımda Kesikli-Olay Benzetimi Yaklaşımı ile Otobüs Hatları için Zaman Çizelgelemesi – İzmir Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs, Troleybüs Genel Müdürlüğü

Öğrenciler: Gizem Sağım, Merve Varol, Serkan Elhan, Fatma Talya Temizçeri, Tuna Sezgin

Akademik Danışmanlar: Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, Hande Öztop

Şirket Danışmanı: Dr. Uğur Eliiyi

ESHOT Genel Müdürlüğü, Elektrik, Su, Havagazı ve Toplu Ulaşım gibi geniş bir yelpazede, İzmir kentine hizmet vermek üzere kurulmuş, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı köklü bir kuruluştur. Toplu ulaşım operasyonlarının planlama sürecinde öncelikle otobüs hattının rota tasarımı yapılmaktadır. Daha sonra hattın zaman çizelgesi hazırlanmakta ve buna bağlı olarak otobüs çizelgeleri ve sürücü çizelgeleri oluşturulmaktadır. Bu projede, bu sürecin ikinci aşaması olan zaman çizelgelemesi ESHOT’un bazı otobüs hatları için çalışılmıştır. Zaman çizelgelemesinde, alternatif otobüs hareket sıklıkları ve zaman çizelgeleri oluşturularak toplu ulaşımın değişken talebini karşılamak amaçlanmaktadır. Proje sonucunda ESHOT’a benzetim tabanlı karar destek sistemi teslim edilmiştir.

3-eshot